Dodge City Adventurers!

Detta är min blogg om mitt år i USA, Kansas, Dodge City.

Dag 26: Händer mycket men samtidigt ingenting!

Kategori: Allmänt

Hej!

Nu är jag här igen! Det är onsdag och jag har inga läxor och Youth Group är flyttad till söndag. Så jag ska försöka komma ihåg allt som har hänt!

Jag kunde inte skriva förra helgen för vi var på en övernattning för alla utbytesstudenter i Kansas och veckan har varit full med läxor. På lägret pratade vi mest om hur man är en bra utbytesstudent och lekte lekar. (Nu höll jag på att skriva att jag hade en ”bra tid” där men det funkar inte på svenska.) Det var jätte roligt och jag lärde känna  massor med nya människor från hela världen. Det var Sara från Italien, Eetu från Finland, Tjing Tjong nånting från Japan, Jacqueline från Tyskland, Naomi från Schweiz och Felicia från Sverige och några till. Så jag pratade lite svenska men det var för svårt så det slutade med att vi pratade engelska med varandra.  Det var jätte många tyskar där som pratade tyska med varandra, så ibland känndes det som om man var i ett annat sorts läger. Jag önska att lägret hade varit längre! Det var så mysigt och trevligt. Hoppas jag får träffa dom igen någon gång! Vi kanske ska ha ett läger till i slutet av året! Hopps!

Jag lärde även känna Luka och Jakob mer. Luka är italienaren som kom till Dodge och som spelar i laget. Han är super trevlig och rolig. Jakob är killen från Slovakien. Roliga grabbar!

Vi spela även en fotbollsmatch. Det var Varsity(Det bra laget som jag spelar i) vs Junior Varity (JV som jag också spelar i ibland men som är dåliga…nej sämre). Och det var kul och vi vann såklart :) Så det var samma lag fast A laget och B laget som spelade mot varandra.

Sedan har jag och Philipp bråkat lite men inget allvarligt. Jag blev bara lite irriterad på honom för han var dryg. Men det löste sig och han bättrar sig långsamt.

Imorgon ska det tas skolfoton och spelas en match mot Wichita South. Det var i Wichita som lägret var. Och det är vår första riktiga match! SPENNANDE! Vi kommer åka buss med laget i 2 och en halv timme. VARMT.

Skolan är super, tycker om alla ämnen men det är hårt! Mycket läxor på kort tid. Så om två hamnar på samma dag och det är ganska stora läxor så tar det lång tid och med fotbollen så har jag inte så lång tid till att göra dom och jag tar mig inte heller den tiden. Men jag Kämpar på! Och vissa frågor på prov tror jag att jag fattar men jag gör fel men jag pratar med läraren och dom är väldigt förstående. I kören sjunger vi två super låtar The Birralee Blokes – Come To The Music som är min favorit och The Birralee Blokes – Come To Me O My Love som jag bara gillar refrängen på. Annat som hänt i skolan är brandövning på 10 min och ett engelskaprov som var easy peasy! Som vi var tvungna att göra för att vi inte pratar engelska hemma. Fast det gör vi ju! Så det var jag, Jakob, Jonas, Philipp, Luka och några mexikanska ungdomar där. Löjligt!

Det var allt! Annars flyter allt på som det ska. Fråga gärna frågor! Så just nu har jag inget annat kul att säga men ni fick en liten uppdatering i alla fall. Men jag återkommer om jag kommer på något annat vi eller jag gjorde.

Vill bara säga att jag tänker på er lite varje dag mellan körrepen och tyngdlyften. Och jag känner att jag börjar längta hem lite. Men jag klarar mig nog! ÄLSKAR ER ALLA! Jag är seriös! Och förlåt att jag inte pratar med er på Skype eller telefon. Jag vill men hinner inte och vill inte ringa kl 4 på natten. Men snart är det helg och då ska jag prata med er alla! Så var inloggade! Många pussar, kramar och några kyssar från min del av världen.( Fan! Låter bättre på engelska) Many kisses from my part of the world! Nu kommer katten in i rummet och vill kela och säga god natt! GOD NATT, kisse misse ;)!

Dag 25 eller 24 kanske 26.....23?: ledsen men hinner inte

Kategori: Allmänt

Sova,äta, gå i skola, äta, fotboll,äta, läxor, sova!  Jag åkte hit för att bli av med rutiner. KUL!

Dag 22: I'm very busy at the moment, please hold

Kategori: Allmänt

Dag 16: Vi tände inte på och historia är kul!

Kategori: Allmänt

Vi vann matchen igår med 5-1. Det var mot äldre personer som har gått i laget förut. ”Once a Demon Always a Demon”. Det var kul men alla på andra laget hade tappat all deras kondition. Jag spela bara en fjärdedel av matchen! Kommer antagligen bli ut bytt av en bättre spelare. För coach sa att han har bara haft en vecka på sig så om någon strular till det i laget så blir man utbytt mot en bättre spelare i laget under. Det är som ett A lag och ett B lag. Och just nu spelar jag i A laget men jag borda inte vara där. Men jag antar att tränaren ser något vättigt i mig. Och jag tror att han ser att jag gör mitt bästa. Men det var kul det lilla jag spela. Och vi vann ju och det är ju alltid kul.

Men i dag gjorde jag även min första läxa. Det var i American History. Uppgiften var sådan att vi fick ett antal rubriker i låten ”We Didn’t Start the Fire” och ni som inte vet det så är den sången gjord av Billy Joel och den är skriven så att han sjunger rubriker av händelser som skedde mellan 1949 då han föddes fram till 1989 då låten släpptes. Och vi fick fem rubriker var att skriva om. Det va super kul!

Här är min text:

American History

In 1955 Elvis Presley went on his first big tour around America.  Singing at state fairs, high schools and military bases all over America. It was those amazing rock performances that sky rocketed his career into the national scene. No one had ever seen a white man moving or singing like that before.

The same year on July 17 Walter Elias Disney fulfilled his dream of making an activity park that had activities for both children and parents. The park was named Disneyland.

A year later in 1956 Brigitte Bardot, who was a former French fashion model, actress, singer and animal rights activist, was in seven films. It was the film called “And God Created Woman”, where she played an immoral teenager that made her an international star.

This was the same year that The Hungarian Revolution took place in Budapest. The Hungarian Revolution or Uprising was a nationwide revolt against the government of People's Republic and its Soviet-imposed policies. It lasted from twenty-third of October until the tenth of November.

There were something very big happening in the United States at that time!
On December 1st of the previous year Rosa Parks, an African American woman was arrested for refusing to surrender her seat to a white person on the bus in Montgomery, Alabama.  On December 20 1956 the United States Supreme Court decided that they would declare the Alabama and Montgomery laws requiring segregated buses to be unconstitutional. This was called The Montgomery Bus Boycott.

Här är texten och låten:

Dag 15: Låååååång vecka

Kategori: Allmänt

Idag har jag vart i USA i två veckor och den fösta veckan var super lugn men denna vecka har varit gaaalen.  Det har hänt så mycket roligt och det har varit så många nya intryck att jag inte hunnit skriva något. Jag har varit mycket upptagen så tro inte att jag glömt er, mina tiotusentals läsare.

Okej jag ska börja med tisdag:
 Då var det första träningen jag hade kl 6 och behövde gå upp 04:45. Jag trycker i mig lite flingor och sedan skjutsas vi iväg av en trött och mosig Ben.  Vi kommer till skolan och går in i aulan där vi ska mötas. Sedan pratar våran tränare i en timme och han informerar oss om massa saker och ger os en och annan fotbolls predikan. ” I grew up in a family with a single mother. And I have one sister and a brother.  I'm the one who earns the most and have the most fun today, all because of football. So study hard and give everything always” eller något sånt. Men sedan sa han även att man inte får parkera sin bil på gräset bredvid planen. Och sedan så kommer vi till planen och då är det någon jävla mexikan som parkerar på gräsfan. Och vi spenderar resten av träningen med att knuffa hans bil 3 varv runt skolan och det är ingen liten skola. När jag kommer hem dekar jag i två timmar tills jag ska upp till nästa träning vid halv fyra. KUL! Efter middags träningen kan man läsa om i stycke 3, 4 och 5 i föregående text. Försöker att sova men dom två timmarna på förmiddagen gör att jag inte kan L.

Onsdag
morgonträning vid sex och det är beckmörkt på plan och stjärnorna är fortfarande uppe när vi kommer. Denna gång knuffar vi inte bil utan springer och bär mål istället. Sedan är det fösta dan i skolan men jag går bara en halvtimme i varje klass och äter lunch hemma.  Sedan pratar jag med min familj (– Minna) för fösta gången på Skype. Det var kul att se dom fick lite längtan hem till dom och hem till Sverige efter som dom befann sig på den vackraste platsen i världen, vårat landställe Inälv. Med den lilla stranden som mynnar ut i en spegelblank sjö och i sjön ligger måsön och blommar. Och allt detta med en kulis av grön skog, blåa berg och en lika vacker solnedgång som här om inte vackrare. Hur kan man inte sakna det!

Jaja sedan var det fotbollsträning IGEN! Och efter var man hungrig men då var det dags att gå i Kyrkan. På Onsdagar så har vi Youth Group i kyrkan. Man möts några ungdomar och sjunger sånger, leker lekar och ber. Det var helt okej. Kul att vara ett barn för en stund. Vi var bara där en timme typ. Sedan var det hem, äta, sova.

Torsdag
Fösta rickiga skoldagen! Och den var tröttsam men kul. Efter som det var så mycket som hände och så mycket nytt plus 3 träningar på en dag!

Okej jag ska gå igenom mitt schema för er:

Från 08:00-09:22 Sculpture/Ceramics 1 med Mrs O’Hara:
Rolig klass! Just nu tummar vi keramikskålar (som jag konstigt nog har gjort förut) och pratar om designens sju element. Det är okej, Mrs O’Hara är super bra men kan prata om hur man tummar en skål i tio timmar. Men det är skönt att sitta och knåda lera den fösta timmen. Måste även nämna att hon är en gammal tant.

Sedan från 09:28-10:08 Oppertunity Period med Mr Fergerso:
 Det är som mentorstid. Man kan träffa lärare om man behöver det man kan göra klart läxor eller bara sitta och snacka, vilket vi har gjort dom senaste gångerna för att vi inte haft något att göra. Denna klass har jag med Philipp.

Från 10:14-11:36 har jag varannan dag Class Act Chorale med Mr Knedler och varannan dag General Strength and Cond YR med Coach Foster:
Class Act Chorale är kör och det är super kul för där är alla så trevliga och snälla och Knedler är en fantstisk lärare! Där ska vi även göra en muskal senare och inte vilken musikal som helst utan Grease! Det kommer vara så kul!!!! Hoppas jag får någon av huvudrollerna.

General Strength and Cond YR är kul jag har aldrig gymmat förut och jag gillar det. Vi börjar med att springa i tio till femton minuter och sedan är det galna styrkte pass med tyngder! Och jag har sådan träningsvärk att jag känner mig som en gammal man. Ni vet, svårt att resa sig från sängen, fåtöljer och toa. Och på detta två fotbolls träningar. Så tre galna träningar på en dag. Här måste jag nämna att Coach Foster är coach för Amerikanska fotbollslaget så det är ingen mersy där. Juste jag måste också säga att det var en stor tjock kille som i slutet av lektionen spydde för att han jobbat så hårt. Stackaren!

11:42-01:28 American History med Mr Mapel:
Detta måste jag saga är den bästa klassen även fast alla är bra. För Mr Mapel är så himla rolig, snäll, duktig lärare, smart, allmänbildad och har ett enormt intresse för musik. Och vi har fått roliga uppgifter av honom som man vill göra för man vill lära sig saker. SUPER! Denna klass har jag också med Philipp

Sedan är det lunch. Jag fick den super sena lunchen så man är super hungrig och det finns nästan ingen mat kvar. Man tar den mat man behöver och sedan sätter man sitt finger på en platta som registrerar mitt finger avtryck och det dras av pengar från mitt matkonto. Smidigt, enkelt och super high tech.

Sista klassen har jag Honors English 11 med Mrs Steiner:
Honors Klasser är svårare än vaniga klasser. Och jag blev placerad där för att det är fler som är seriösa där. I vanliga English 11 kan man stöta på sovande elever, elever som kommer försent och elever som inte kommer alls.  Men det är som en svenskalektion fast på engelska. Lite svårt tycker jag men jag kommer komma in i det snart….. Hoppas jag :P

Sedan slår klockan 02:56 och det klockan ringer och alla börjar rusa ut. Precis som på en film. Och Debby tar oss till träningen som börjar halv fyra som vanligt och vi får inte komma försent för då dödar vår tränare oss.

Men det spelar ingen roll om man kommer i tid man blir straffad ändå. jag tror alla var trötta efter fösta dan med skola och alla morgon träningar att vi inte gav 100000% som coach vill att vi ska göra så han sa att vi var för slöa och då var vi tvungna att göra det jobbigaste jag någonsin har gjort. Hoppa upp två gånger för en brant sand backe(efter två hopp hade man glidigt ner ett hopp), springa upp för läktaren, hoppa alla 30 trappsteg upp, jogga alla trapp steg ner, en gång till hoppa upp 30, ner 30 till en ny backe, hoppa upp och ner två gånger, springa över till andra läktaren, springa upp och ner två gånger 30 trappsteg (detta kalla han vila efter som man fick en slurk vatten och slapp hoppa) och sedan springa över till backarna och börja om.  Om man stannade eller gick blev man kickad från laget. Jag tror jag gjorde 5 varv och det kändes som jag sprang i två dagar. Det vi fick lära oss var att allt sitter i huvudet och att allt har med inställning att göra. Glömde nämna att detta var den varmaste dagen på hela veckan. Men jag antar att jag lärde mig något och om inte det fick jag bra kondis.  Sov gott den natten.


Röda linjen är hur vi sprang men glöm inte att det var en läktare på andrasidan som vi sprang upp och ner för på samma sätt!
Fredag!
Vanlig skol dag. Men på kören så blev jag inbjuden till fest av Alice! Och jag träffa massor med nya vänner och fick ett nummer från en beundrare. Men efter skolan var det träning och 3 av dom korkade mexikanerna har på sig halsband. Fast coach har sagt att man inte ska ha det på. Så det blir 3 varv runt planen på samma sätt som föregående dag. KUL! Och sedan får vi för andra gången köra lite fotboll. Jag fattar att Philipp lackar på vår coach och på alla korkade spelare som inte lyssnar på honom. Men han håller allt inne och går och surar hela dagarna. Tror han är lite besviken på hur fotbollen är upplagd. Han har även Strength and Cond YR varje dag så han är antagligen trött också.  Så jag kan förstå honom. Själv kör jag på Forrest Gump taktiken. Kunde inte gå på festen för efter fotbollen hade partyt redan börjat och jag var trött, hungrig och Philipp ville inte gå. Så jag gick inte. Men antar att det var ganska lamt…… för jag var ju inte där!!!

På kvällen åker jag, Philipp och Steffen (Den enda vita spelaren i vårt lag som inte är en utbytesstudent. Super trevlig kille!) till Wall Mart och ska köpa röda shorts för vi ska fotas!

Lördag
Nu tror ni att jag fick sova ut va! NEJ. Upp vid klockan 06:50 för halv åtta så ska vi fotas med laget. Men vi kommer dit och hinner ta dom första fotona. Men sedan kommer en stor åskstorm in över Dodge och vi får ta det på måndag. Det är bara att åka hem. Sedan klockan nio är det dags att göra ett hjärnskakningstest. Ett test som tar en halvtimme och om jag slår huvudet ska jag göra det ingen och se om jag får sämre den gången. Och om jag får semre är jag antagligen hjärnskadad. Det var ganska kul. Påminner om dyse….dyselex…..dysleksi……..FAN…. dyslexitestet.  Efter det har jag bara tagit det lugnt och snart är det dags för tränings match om dom inte ställer in den pga vädret.

Saknar alla er så mycket! Glöm inte mig. Och skicka gärna brev och mail och sånt. PUSS från en trött fotbolls spelare!

Dag 10: HOT Soccer not Football

Kategori: Allmänt

Det hände inget roligt i går bara grillning i trädgården :)

Första fotbollsträningen idag.

Vid halv fyra när solen stor som högst på himlen så börjar träningen. Vi börjar med lugn jogging det går super bra. Sedan stretchar vi och sedan börjar träningen det är då allt blir svart……. Okej det blev inte svart .

Vi börjar med några lätta passövningar. Och jag sköter mig ganska bra. Men varje gång någon gör något fel så behöver vi springa från ena sedan av planen till den andra under 24 sek annars är det bara att börja om. Och ett tag så håller jag på att svimma av värmen och det känns som om jag fått blåser. Inte på hälen utan på tån. Och inte vanliga blåser utan brännblåser. Inte bra med svarta skor. Men jag tänker fortsätta ha dom för vår andra tränare sa att mina skor inte finns att få tag på i USA och att han hade haft såna förut och att det var dom bästa han haft. Och att han hade försökt hitta dom i USA men det var för dyrt att frakta dom hit.

Men sedan var man så torr i munnen för det hadde gått 40 min utan drickapaus. Men jag klarar mig med nöd och näppe till första drickpausen och sedan känns det ganska bra. Vi byter övning till en lite minde ansträngande och man börjar bli van med solen. Så jag gör inga stor dåd men inte häller några super misstag. Så jag är nöjd. Det var kul. Sedan gick vi på några möten i skolan och åt ute, INGEN. Men nu måste jag sova för imorgon är det sex som gäller. Upp och springa! Det är lite sjukt.Men som det kommer inte vara lika varmt. Jag tror jag klara mig utan att bränna mig konstigt nog. 2 timmar i stekande sol. Jag kanske börjar bli en mexikan.

Måste även säga att jag har träffat en ny vän. Den enda vita killen i vårt lag förutom dom andra utbytesstudenterna,  Jakob från Slovakien och Jonas som också är från tyskland. Härliga grabbar det där. Många trevliga lagkamrater och några som man gillar mindre. Hoppas dom man gillar mindre inte kommer med i laget. Jag tror jag kommer att klara det. Men vi får se. Alla är duktiga.

God natt jag kommer sova såååå gott :)

Dag 8: Två nya vänner och en ovän

Kategori: Allmänt


Det här va vad jag åt till lunch

Och det här var vad Philipp åt

 Hej! Nu har man varit här i en vecka och det känns som man skulle kunna stanna här i 10 månader . Vänta ett tag…. Det ska ja ju.

 Igår var det en vanlig dag och den var tråkig men jag skrev inte. För på kvällen åkte vi ut till en liten ranch. Där skulle vi se en sångerska som skulle sjunga och rida på en häst samtidigt. Tydligen gillade Debby henne mycket och det lät ganska coolt. Men det var inte coolt någonstans. När vi kommer dit är det typ 20 pers där och hästen var skadad så hon satt på honom och såg dum ut ett tag tills hon gick av. Och hon sjöng jätte dåligt, ok inte jätte dåligt men inte bra. Men sedan slog det mig varför hon var så populär. För showen skulle vara en timme men tantjäven pratade om gud och hennes samtal med honom och hur han hade hjälpt henne genom hennes liv i MINST tre timmar! Och vi bad till gud och publiken grät. Och hon skrek saker och sedan sa hon att vi skulle säga det och jag blev lite rädd men samtidigt var hela grejen ganska fascinerande. Vi fick i alla fall en bibel (Cowboy bibel) och hennes skiva. Och hon frågade om jag gick med honom ÄN! Och jag sa nej. Hon var dock en fantastisk talare. Och hon fick att gråta och känna igen sig i hennes äventyr. Så jag kan inte hata på henne för mycket. Men efter åt sa jag till Philipp ”I don’t think that i will ever believe that crap”. Så ni kan vara lugna. Eller nåt.

 Det var gårdagens strapatser. Nu till idag. Vi mötte vår tränare. Det kommer bli så hård träning. Nästa vecka kommer det att var träning sex på morgonen sedan skola och sedan träning igen. Men det kommer vara kul. Var ute och sprang idag igen och jag har bättre kondis än Philip. Det är alltid en liten tävling mellan oss. Och jag vinner! Ok han vinner ibland. Fast nej! Tränaren verkade snäll men hård och han ser verkligen laget som en familj och det gillar jag. Men min plan är att göra som Forrest Gump och hoppas att tränaren reagerar på samma sätt.

http://www.youtube.com/watch?v=NoptofKbQ04&feature=related

 Sedan gick vi ut och åt med en av Debbys och Bens barn och hennes man och två barn. Och jag fick en ny kompis. Hon är 5 och jag tror hon är kär i mig. Kan kanske bli något. Men nu är jag mätt och trött och ska nog gå och sova. Min nya vän kom precis in och gav mig en god natt kram.

 Men innan jag ska sova ska jag skriva historia. Jag ska lägga upp foto på min mat!Förra solnedgången var tagen från google. Men denna har jag tagit själv. Stålt fotograf!

Dag 7: En vecka i Amerikat!

Kategori: Allmänt

Dag 6: Jag kan nåt som inte du kan, JAG KAN DANSA CAN-CAN!!!

Kategori: Allmänt

Dag 6: Cowboy deja vu!

Kategori: Allmänt

Dag &: RED DEMONS!

Kategori: Allmänt

Idag trodde jag att det skulle bli en sådan där tråkig, händelse fattig dag men istället blev det den bästa dan av alla dom här sex dagarna. Det började med att jag  och Phillip och ben åkte till skolan och fixa ett jätte coolt ID kort och sedan fick jag sjunga för min musik lärare. Och det gick bra. Han är en underbar man i sina bästa år. Det jobbiga var att Ben och Philipp satt med. Men vafan, YOLO. Han verkade jätte nöjd och lite imponerad. Stolt.

Så det var jätte kul och jag tänkte att nu blir det inte roligare. Men efter  att jag och Philipp har gått till fotbollsplanen och lirat lite boll så ringer Ben och säger att vi ska äta ute och se tjejer dansa…… ok.

Så Debby kommer och plockar upp oss vid huset och vi åker tillsammans till ett stort ”Steak House” och äter super god mat. Yuuummy. Men sedan så går vi över gatan och in i en liten affär som säljer cowboy prylar. Så går vi genom en bakdörr och så kommer vi in i en liten cowboy stad och det är värsta showen. Med pistoler, cowboys, sheriffer och banditer.  Och när den tog slut så trodde jag att det var klart. Men det var bara början!

Sedan får vi gå in i salonen. Och där är det en super duper show till som varar i mer än en timme! Och det är bra teater, sångare, sånger, färger och bäst av allt can-can dansare. Och när man tänker på det nu i efter han var det helt sjukt för vi betalade 3 dollar för att få dom att sätta upp sin fot i knät på mig och Philipp och vi fick ta av dom ett slags blått band som dom hade runt benet.  Men det var fantastiska skådespelare och underbara karaktärer med en enorm utstrålning. Det var lite kostigt men samtidigt så himla roligt. Det var helt UNDERBART!

Day 5: Magi!!!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på min skola för första gången. Det var inte några där för vi börjar inte förens den 15, om exakt en vecka. Och den veckan kommer vara knasig. För fotbollen börjar på måndag och den skulle tydligen vara 6 på morgonen och sedan vid tre tiden igen, en och en halv timme vardera. Och plus när skolan börjar kommer jag att ha styrketräning varannan dag typ. Så jag lär inte bli fet men pumpad! Men vi får se om jag överlever.

Jaja tillbaka till mitt besök på skolan. Det var väldigt trevligt. Träffade lite lärare, fick ett skåp och valde även kurser. Och jag vetifan om jag valde rätt det fanns ju oändligt mycket att välja mellan. Men jag valde något som hette sculpture/Ceramics 1. Eeeehhh jaha ja. Jag tror att det är typ som bild fast att man också lär sig mer om konst. Typ lite det Mnna gör? Kanske? Haha vad har jag gett mig in på! Jaja jag valde även Audio Video Production och där får man väl lära sig och filma och sånt. I don’t know. Och så har vi då tyngdlyftning/styrketräning och musik klass med kör. Och sedan har vi allt tråkigt som jag knappt valde själv. Algerbra 3 (Mamma kommer behöva din hjälp där, Men få inte panik nu för dom sa att jag tydligen skulle tycka det var för enkelt), Engelska 11, American History, biology 2, American Goverment och Oppertunity Period och ni får gärna berätta för mej av detta betyder och innebär.

Nu är jag sådär super trött så att man känner sig full och skrattar åt allt. Så jag, Ben, Philipp och Debby har skrattat så mycket. Eller i alla fall jag. Nu kanske dom tyckte jag var jobbig. Äääääh skit it.

Jag tog en jogging tur vid åtta och medans jag sprang så gick solen ner och jag fick skåda en äkta ”Kansas sunset” och det var så himla magiskt att jag satte mig i gräset och bytte från Breakbot till Matt Corbys untitled sång på hans EP. Och det kändes som om låten gick ännu saktare än den redan gör och att tiden stannade en stund. Och sedan joggade jag ner i det rosa/röda/blå skimret från en helt otrolig solnedgång . Och det var lagom varmt, ok det var jävligt varmt, men kallare än det brukade vara och allt kändes så himla bra. Och jag tänkte ”Ska jag ta kort på det”? Men sedan tänkte jag ”Nej, Det här ögonblicket ska bara få finnas i mitt huvud”. Perfekt avslutning på dan.

God natt! Jag saknar fan inte Sverige!

http://www.youtube.com/watch?v=EDUvecJKN2c
Lyssna och njut

Dag 4: Misslyckade presenter!

Kategori: Allmänt

 Klockan är prick åtta här det betyder att den är tre hemma och dom flesta ligger och sover. Man kanske ska göra samma sak.

Idag har det inte varit någon händelserik dag. Men jag har spenderat dagen med Philipp och det har varit kul. Vi har pratat mycket om allt, spelat basket och tagit en promenad. Det känns ganska bra att ha en bror som är lika gammal som en. Längtar lite tills Pelle blir så stor. När han är 15 är jag 23 så det blir perfekt.

Så efter som jag inte har något att skriva om så tänkte jag att vi kör en kanon och kalkon på det jag upplevt hittills. För er som inte är bekanta med denna lek, så är det så att man berättar några saker som var bra och som gjorde en glad och det heter då kanon och sedan säger man saker man tycker är minde bra eller som man stör sig på. Låt oss börja med det tråkiga så får vi det överstökat.
Kalkon:
Heltäckningsmattorna
Värmen
chips till lunch
att dom kallar fotboll, soccer
och lunch, dinner och middag,  supper man blir förvirrad
att jag inte kan utrycka mig som jag vill
längtan
oF
att man väger 138 på vågen
att det roliga inte har börjat än
låga toaletter
äcklig tandkräm
stopp i toan
brummet från ventilationen
plus några andra små ilandsproblem

Kanon:
Benjamin och Debby
ha en bror i samma ålder
värmen
prata engelska
äta ur mycket godis man vill!!!!
kolla tv
när ventilationen slutar brumma och det blir helt tyst
köttfärssås och spagetti
längtan

Nu var det väldigt mycket mer på kalkon. Men det som räknas är kvalitet inte kvantitet.

När klockan är en minut över fem här är den en minut över tolv hemma. Så vårat idag kan vara erat igår. Tänk på det.  Om jag skulle dö samtidigt som någon i Sverige, som föddes exakt när jag föddes så skulle den personen ha varit äldre än mig? Jag vet inte men det är något jag ska tänka på när jag går och lägger mig. Men man får inte gå och lägga sig utan en god natt kram från Ben och Debby och vem skulle vilja det?!

Alla hälsar! God natt!

P.S Förvänta er inte att jag ska skriva varje dag. Jag gör det bara nu för att jag är så himla uttråkad. Ha de!

Dag 4: Alla bilder måste upp!!

Kategori: Allmänt

Dag 3: Inget speciellt, bara toa kaos och en bror!

Kategori: Allmänt

 

Vaknar vid halv åtta och är klar vaken. Går upp och möter Debby som ska precis sticka till jobbet. Det händer inte så mycket äter frukost, går in på fejan, går på toa, rastar hundar, spelar gitarr, spelar piano, går på toa………..och det är då det händer. Genast händer det en massa!!!!!! DET BLIR STOPP I TOAN. PAAAANIIIIIIIIIIK! Jag vill helst inte skriva om det, men det var det ända som hände som är värt att skriva om. Jag spolar. Vattnet fylls…….och fylls……O FLYLLS. Det går upp för mig vad som håller på att ske. Men lugn som jag är grips jag inte av panik. Jag letar bara efter en toaborste eller en sugpropp. Men hittar ingen och gips av panik. Men vet inte vad jag ska göra. Så där står jag trampandes på badrumsgolvet medans vattnet börjar rinna över stolen. Tills det säger SLURP och vattnet sugs ut. Jag tar slut på 3 toa rullar när jag ska städa upp allt vatten som rann över. Härlig morgon.

Men nu kommer Ben hem och det är dags att äta lunch. Han föreslår hamburgare och jag föreslår vegetariskt. Han skrattar och säger det att det finns inga vegetariska restauranger i hela Kansas. Jag skrattar men tycker inte det vad så himla kul.

Jag vågade inte ta en sallad på Sandy’s, så jag åt en vidrig burgare. Men jag tog vatten. Tror inte min mage är van vid den här sortens mat. Men vågar jag gå på toa.

Jag funderar på att ta en springtur. Ben kör runt mig och visar vart jag kan springa och tjuvröka. Hyggligt! Nu när Ben var så snäll och visa så måste jag ju springa……….och röka. Eller?

Det r 37oC ute och vinden blåser som en hårtork så jag tar min iPod och en vattenflaska och så går jag en tur istället för att springa. Kommer antagligen att dö ändå!

Fyfan vad varmt det va! Jag dog av svett och jag kunde inte gå barfota för då smälte mina fötter. Men jag stod ut en timme och när jag kom hem var jag så utmattad att jag däckade i sängen en timme tills Debby kom hem. Och när jag berättade om mitt varma äventyr sa hon att det bara är och vänja sig för snart ska du springa hela dagarna i hettan när fotbollen börjar. Blev lite otagg på fotboll. Men vafan. Nu kör vi!

Inatt så kommer Philipp och vi åker ut kl 9 för att möta honom men hans plan hade en trasig motor så det blev försenat till 1. Men jag somna och blev väckt av Philipp. Han var trött men alla var glada och det tror jag han var också. Han har tyskbrytning. Min nya bror har tyskbrytning. ÅÅÅÅ saknar Pelle. Han har inte tyskbrytning. Kanske när jag kommer tillbaka. Haha jag är så trött att jag inte vet vad jag skriver.

Jag har gått hela dan ensam i huset och inte gjort något. Men hela tiden har jag gått runt och tänkt ”när ska jag bli bra på engelska? när ska jag bli bra på engelska?” sedan kommer jag på att jag varit här i två dagar. Så jag hoppas att jag blir bra imorgon.

Puss på er alla saknar er mycker!

 

MItt Rum :)

Kategori: Allmänt


Affischen hängde där när jag kom!

Dag 2: Yeeeeeeeeehaaaaaaaa

Kategori: Allmänt

Vaknar runt fyra tiden av att dansken gör sig i ordning. Blir lite irriterad och försöker att sova. När han kommer ut ur badrummet säger han att vi ska ses om en kvart nere i lobbyn. Han har tagit nästan en timme på sig jag kliver upp tio minuter innan vi ska ses 05:30 och vi kommer ut samtidigt. Win Win! Vi beger oss till flygplatsen. Men ledarna ska fortsätta med dom andra till en annan gate så här säger vi hejdå och ”i am all by myself”.

 Jag frågar en tjockis vart jag ska checka in och hon visar. Jag kommer fram och fattar inte varför ingen vill hjälpa mig! HALLÅ! Allt ska tydligen ske med dator så jag börjar knappa in nummer och svarar på frågor. Och allt blir fel. Det börjar med att jag inte hittar numret på biljeten sen råkar jag trycka in att jag har ett spädbarn med mig. Och det stämmer ju inte. Folk bakom börjar bli irriterade. Sedan ska det betalas och då tänker jag (mitt jävla nöt) att jag ska betala med cash men sedan stoppar jag in mitt bankkort och då går allt som smort. Ännu ett bevis på att pengar ordnar allt.

Sedan går jag igenom säkerhetskontrollen och är fortfarande lite skakis från incheckningsincidenten. Så jag måste sätt väldigt skyldig ut när jag med skakande händer tar av mig mina skor och ställer mig mellan två stora boxar som tar kort på mig. På korten ser jag naken ut. Men det gör inget för jag förstår att dom vill se min vackra kropp. Men dom ser även att jag inte har något lurt på mig så jag kommer igenom utan problem. Går till gate B9 och sätter mig. Blir uttråkad. Jag går lite i affärer sedan kommer jag på att jag kan ju skriva lite. Så nu sitter jag här i Chicago och ska snart checka in på flyget. Det var varmt och trevligt här men nu är det dags att ge sig av. Jag ska mellanlanda i Denver och sedan bär det av till Dodge Airport där jag ska möta två tjocka amerikaner som ska vara mina päron dom följande tio månaderna.

Detta är sjuuukt och nu e de Emil som checkar ut. Slut.
Rimma nästan!

Jaha efter att ha flygigt i två timmar så kommer jag till ett ställe som jag inte rickigt vet vart det ligger. Stället heter typ Denver. Det är i alla fall stort. Jag fick nämligen åka tåg och gå en ganska lång bit för att komma till min gate. Jag tror jag kommer åka ett litet propeller plan sista biten till Dodge City. Det är mer än en timme kvar tills avgång och nu börjar jag bli lite nervös. Klockan är 11:34 och jag kommer vara framme 15:15 i Dodge och jag är redan lite nevös! Alla är så trevliga och prat glada och allt är billigt. Kanske ska flytta hit?

Nu ska jag dricka upp mitt mörkrostade kaffe med mjölk som kostade 2. 15 dollar(Tack Daniel för den! Nu vet du vad jag valde), äta upp mina Pringles Orginal, dricka upp min juice innehållande 140 kalorier som hade samma pris som kaffet och vänta på att en kraslig amerikansk flygvärdinna ska ropa ut ” Flight 7214 to Dodge City is redo for boarding”!  Så jag kan gå på det sista flyget på ett tag. Härligt!

Ok jag har landat……….AAAAAAAAAHHHHHH. Det här är nog det konstigaste jag har varit med om!

Ben och Debby mötte mig vid flygplatsen. Jag åkte i världens minsta propellerplan tror det var 15 stycken ombord och man såg in till cockpiten. Men där är dom. Så fina och så himla snälla. Vi tar lite bilder och sedan bär det av till huset. Dom visar mig runt och jag får träffa dom två hundarna. Fina men låter mycket. Men jag är van med Joker eller är det Turbo? Jaja, jag väljer sovrum, packar upp, försöker ringa pappa och tar en välförtjänt dusch och sätter mig och skriver. Men nu bär det av till rodeon. HAHAHA detta är sjukt! Jag ska på rodeo. Haha.

Fy fan vad sjukt det va! Ok jag har sett kopojkar ridandes på vilda hästar och galna tjurar i 8 sek var, män som brottas med kor och binder fast dom, Cowgirls som rider runt tunnor i en jävla fart, Indianer, män som skjuter på indianer, En enarmad cowboy som red runt runt på en mula på taket av en åkande lastbil, en clown som körde motorcykel på ett hjul men det sjukaste av allt, barn i 10 års åldern som rider på galna lamm. Jag skojar inte. Jag var i en amerikansk film. Alla är så tjocka att man känner sig otroligt liten. Men alla är vänliga och roliga. Alla har cowboy dressen. Till er som inte känner till den kommer den här:
Instoppad rutig skjorta
stortbälte
vanliga ljusajeans
Cowboy skor
och viktigast av allt (förutom den tjocka magen och breda texasaksenten) vit Cowboy hatt.
Sedan måste du ju såklart lära dig att gå och stå som en cowboy:
luta lite på ena benet, stoppa tummen i fickan och den andra på höften. Gå som om du suttigt på en häst hela ditt liv. Jag testa allt detta och blev direkt accepterad. Tugga gärna på en tandpetare med stora smaskande tuggor för bästa effekt. Spela gärna fiol också!

Innan Rodeon var vi på restaurang och det var också som en amerikansk Texasfilm. Men gott var det. Och jag lova mig själv att det var den sista läsken jag hade tills jag ska tillbaka. Men som ni alla vet är löften till för att brytas.

God Natt!

P.s Glömde tyvärr att ta med kamran till rodeon :(

 

 

 

Dag 2: Spännande flygresor!

Kategori: Allmänt

Dag 1: The day before D-day

Kategori: Allmänt

Tog inga bilder denna dag. Måste bli bättre på det! Men här är mitt hotellrum!
 
Min familj plus simon vaknar och det är dags att säga hejdå till trion (jag kommer att sakna alla röriga rep med Premise)och bege sig till flygplatsen.

Jag kommer dit och ser alla gula fula STS tröjor och mitt i detta mina allra finaste vänner. Love, Emma, Amanda, Mika, Fanny och Olle! Alla är där och ska säga hejdå. Alla gråter och kramas och det är som på film. JAG ÄLSKAR ER! När jag kramar pappa kommer den stora gråten och jag blir som en liten unge igen. Love slåss och skriker och gråter och det är inte kul! Alla är så ledsna! Och helt plötsligt är det dags att gå och jag ser min familj och mina vänner en sista gång i ögonen på ett år och sedan ger jag mig av!

Då vänds allt upp och ner och jag intalar mig själv att nu är det dags att klara sig själv.

Sedan är det bara långa flygresor och dålig sömn i många timmar framöver. Träffar härliga personer från olika delar av världen. Sofia från Norge och Joy från Österrike. Hoppas man håller kontakten. Så var man i USA för första gången. Det är klart man ska ta en Big Mac Meny när man ändå är här. Och varför inte betala med en hundradollarsedel. Tack Franken och Marie, ni är bäst.

Nu ligger man i Chicago på ett super hotell rum och softar och läser dom mest underbara brev en människa kan få. TACK TACK. Men nu ska dansken sova så det är väl dags att borsta bulingarna och krypa till kojs. Den stora dagen är ju imorgon. Klockan är 21:00 och efter tidsresande och många slumranden i trånga stolar känns den här dagen som om den har varit oändlig.

Varmt valkommna till mitt aventyr!!

Kategori: Allmänt

Jaha nu har jag en blogg. Tror jag.....Jag kanner mig lost. Men jag ska snart lagga upp bilder och dagbok fran mina tva forsta dagar. och som ni kanske marker skriver jag pa Ben och Debbys datorm, men snart ska jag fa igang min och da javar ska ni fa se :) Skulle var najs om nagon kunde hjalpa med designen pa min blogg. Just nu sa kanns den inte sa emelig. jaja jag ska jobba pa det. ses!
 
jaha hur publicerar man detta da? aaaaah hitta!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.