Dodge City Adventurers!

Detta är min blogg om mitt år i USA, Kansas, Dodge City.

Dag 173: Bajsa på sig!

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva en snabbis! Kul va!

Det är fult upp! Värre än någonsin denna vecka! Musikal träning varje dag från 18.30 till 21.30 eller direkt efterskolan 15.15 till 18.30. På detta har jag matte, biologi och american government läxa. Plus prov idag i american government över The Constitution med 95 multiple choice frågor 10 kortsvars frågor och en fråga med en paragraf långt svar! Gick som det gick. Sedan har jag  biologi prov imorgon och matte prov på fredag. Kan inte träna i OP för då har vi musikalträning. Det är inte allt. Har också börjat träna till La Quinceañera! Som tar två timmar av min lediga tid lite då och då. Jag vill inte skriva om det. Jag vet inte vad jag har sagt ja till. Allt jag kan säga är Kommunikations problem, virriga mexikanare och….ja jag får berätta någon annan gång. Så jag har egentligen inte tid att skriva men orkar inte träna till biologi provet imorgon. Kommer ändå få A i den kursen. Vi dissekerar binnikemaskar, maskar, musslor och ska dissekera en haj! Så det är inte helt slöseri med tid. Jag praktiskt taget lever på skolan nu. Men musikalen är super kul, så det  gör inget att jag spenderar halva dagen där. Men jag har många danser att lära mig och många sånger att sjunga. I början kändes det som om det aldrig skulle bli något men nu så ser det ut att bli ganska bra. Det kommer bli något i alla fall. JAJA Jag får väl ta tag i blötdjuren nu och lära mig lite om sniglar, musslor och bläckfiskar. Ibland känner jag bara…..VARFÖR!

Inomhusfotbollen går bra. Vi har fixat lag tröjor och vunnit våra två första matcher. Ska börja korpen är jag kommer tillbaka. Kan jag det så vill jag det!

Saknar er…. ja saknar hela sverige! Skulle vilja åka dit den här helgen och bara krama på er och prata med er tills vi inte har något mer att prata om! Hej!

Dag 156: Hej mitt vinterland!

Kategori: Allmänt

Tog en liten promenad!
Andra Julklapps laddningen
 
Den snälla snömannen!
Förvandlades till arg rock guru
Coolingar
Töntar

Dag 155: Tysk, I kill you! och lite snö!

Kategori: Allmänt

Sitter här framför tv och skrattar åt Achmed the Dead Terrorist med Debby. Jag började skolan för två dagar sedan och allt tyder på att det kommer bli mycket att stå i. Musikalförberedelserna har satt i full gång och jag ska upp tidigt imorgon och hjälpa till med byggandet av scen matreal. Det kommer bli kul. Jag måste snart gå till sängs för klockan är redan halv tolv.

Idag har jag varit på basket match. Vi förlorade men det var en väldigt spännande och bra match. Jag älskar att dom tar alla sporter på sådant alvar och vid varje match kommer jätte många och kollar. Jag har fått en ny syn på sporter och börjar faktiskt gilla att sitta där och heja. Det kan ju bli rätt spännande ibland.

Paketet från farmor och farfar har äntligen kommit. Det innehöll farmors kola, salt lakris pastiller, juleskum, saffrans kakor, lite mer av farmors kola, en tröja, några kalsonger och två böcker om Gotland som blev mycket uppskattade. Tack från Ben, Debby men mest från mig.

Jag har åkt skridskor, pulka och byggt en snögubbe, allt man ska göra när snön har falligt. Det var otroligt härligt att åka skridskor och jag kunde inte få nog av att susa runt på isen. Philipp var nöjd innan vi kommigt dit. Rafael och Florian vågade inte släppa kanten. Haha det var så kul att se Rafael ”åka” omkring på isen. Jag tror också att jag var typ tredje bäst. Många var väldigt osäkra och det var fullsmockat vid kanterna men ganska fritt i mitten. Hahaha. Det var också lite tråkigt för jag hade ingen jag kunde åka med. Hittade några som jag kunde leka kull med men bara en kunde ta mig. Jag fick även lite hem längtan och ville åka med mamma, pappa, Pelle, Minna och alla mina kompisar… ja hela släkten faktiskt. Det var samma sak med pulka åkningen. Plus att jag hade velat ha en lite vassare backe, men man får ju inte glömma att jag är i platta Kansas. Rafael hjälpte till lite med snögubben. Den blev mycket fin.

Jag ska även på skidresa i Colorado om några dagar med kyrkan. Kommer bli underbart. Så mycket kul att se framemot

Vad fick ni för klappar i år! HA! Det har ju även varit nyår och då satt vi hemma hos Rafael och Florian och spela tv-spel och var inne på datorn. Kollade lite på New York firandet men bara när den stora bollen sakta sjönk ner till noll. Tog en nyårspuss från Rafael. Så inget speciellt… Tror Ben och Debby gick och lade sig klockan tio. KUL! Men jag fick ju chansen att fira med släkten och vänner med hjälp av skype. Det var väldigt trevligt, även fast det inte riktigt var samma sak att sitta i köket klockan fem på eftermiddagen och kolla på fyrverkerier från en pixlig skärm.

Nu tror jag att jag har fått med det mesta och efter detta inlägg kanske ni får vänta ett tag för jag kommer ha fullt upp med skolan och musikalen. Men jag ska försöka att hitta tid. Mamma jag önska du var här och kunde hjälpa mig med matten. Behöver bara friska upp minnet lite och jag fattar inte att jag inte uppskattade din hjälp mer. Tack. Kan se om Philipp aka ”the genius” kan hjälpa mig lite. Det kanske kommer sluta med att jag byter till en lättare matte. Men jag ska fan kämpa på. EMIL YOU CAN DO THIS!!! Fan livet är inte så jävla enkelt. Man måste fan kämpa lite. Jobba på så kommer jag att lära mig en massa. Jag är rädd. Hjälp jag är väldigt rädd. Det är inte så svårt som du tror. Eller? Jaja, betyg är ju bara en jävla bokstav som för mig inte betyder något! Men det betyder inte att du ska ge upp. Du har varit lat i så många år nu! Det är dags att få en liten utmaning. You CAN do this.

Förlåt för det där. Var tvungen att skriva mina tankar lite. Jag saknar er så mycket nu. Jag känner ibland att jag bara vill sluta med alltting. Flyga iväg från alla regler och krav. Bara trängas i soffan med mamma och kolla på ännu ett mystiskt mord i midsummer. Sedan åka på festival med alla mina vänner och bara göra va fan jag vill och känner för. Men nu är det inte så och jag har det sååå bra och njuter av varje sekund.  Men ibland så är det bara lite mycket.

Nu behöver jag sova god natt!