Dodge City Adventurers!

Detta är min blogg om mitt år i USA, Kansas, Dodge City.

Dag 87: Jag är i alla fall bättre än Emma!

Kategori: Allmänt

Dag 87: Fråga frågor för frågor ger svar!

Kategori: Allmänt

Hello Bitcheeezzz

Det var ett tag sen. Mycket har hänt i den lilla staden. Inge mer fotboll vilket gör mig rastlöst och galen ibland. WEEEEEEEEHHH. Skulptur och keramik klassen är även över och jag har börjat med video produktion vilket är mycket roligt. Jag gillar ju att göra film.

I fredags var det THE HATCHET GAME! Som är den viktigaste amerikanska fotbolls matchen på säsongen. Alla var där och heja. OCH VI VANN!!! Jippi!  Det var mot våra största rivaler Garden City. Det var en spännande jämn match. Jag var på tv och vi stormade planen efter åt! Det var väldigt kul!!!

Sedan har vi varit på ettårs kalas med barnbarnen igår. Så är fotfarande lite trött i huvudet! Barn är söta när dom inte skriker, tjatar, slåss, gråter, bajsar, springer, leker och skriker mer. Vilket är vad barn gör 90% av deras vakna tid. Men vi har alla varit där! Och när dom sover är dom ju bara för söta och snälla.

Jag har även anmält mig till floor show! Det är som en talang show! Man har ett tema och sedan får man göra va fan man vill. Och jag ska vara med. Jag har min edition 19 november. Några förslag på vad er svennebanan ska göra? Och jag är inte rädd för att inte klara mig igenom edition för jag känner inget större hot mot mina motståndare. Hahah men man vet aldrig.

Nu börjar det bli kallt på alvar. Nu tror jag inte att det kommer komma någon plötslig hetta längre men vad vet jag?  Men mamsen och pappsen ska skicka varma kläder. Tack.

Jag måste säga att jag har en under bar tid här och jag bara njuter allt jag kan. Varje dag är et äventyr och jag tror aldrig jag har lärt mig såhär mycket på så kort tid. Jag har även kommit på att jag älskar människor. Älskar att bara sitta och prata om livet med främmande personer lära känna människor. Människor kan vara så intressanta. Haha ja men jag saknar er där hemma mycket. Dom senaste dagarna har jag bara velat träffa er alla krama och pussa på er och ta en lååååååååång fika med gott kaffe och en och annan bulle. Men nu så går inte det? Något som detta har lärt mig e hur vackert och hur bra jag har det där hemma. Skulle aldrig kunna leva så här länge. Det gamla ordspråket håller än, bota bra men hemma bäst!

Varma långa kramar från mig. JAG VET! Fråga något så kan jag ha lite mer att skriva om. Det är så svårt att veta vad ni inte vet och vill veta! Så ställ massor med frågor! MASSOR Dom behöver inte vara bra!

Hej svejs i lingonskogen (ÅÅ kom att tänka på lingonsylt)

Dag 70: Jag är så lycklig, Jag är så lycklig, Jag är så lycklig

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en mycket bra dag det har hänt mycket roliga saker. Morgonen var inte så speciell men jag åt flingor i alla regnbågens färger. Och det är ju alltid kul. Sedan var det en tråkig skultur och keramik klass men sedan var det en röd dag och detta betyder att jag har kör istället för styrketräning och det är ju roligare med kör!

Denna dag var det även en fotbolls match och det var perfekt väder! Det har varit kallt nu dom senaste dagarna. Det var varmt en dag men så en dag vände det helt och det blev typ 10oC och iskallt. What’s up with that!? Så mamma och pappa snälla sänd mig min vinterjacka och underställ. Kanske en liten mössa också!

Men idag var det i alla fall helt plötsligt varm igen typ 800oC men vi vann med 6-1 och Florian som är en tysk utbytesstudent gjorde mål. Så nu är det bara jag kvar av dom som inte har gjort något mål. Jag har bara två matcher på mig för sedan är säsongen slut.  Att säsongen är slut är värt både en :D och en :( . Det ska bli skönt att vila men efter en veckas vila kommer jag antagligen sakna det.

Varsity vann också med 6-2 och Stephan gjorde sitt första mål på säsongen. GRATTIS! Han var så lycklig efter matchen. Han gjorde en mollis som målgest. Som är en bakåtvolt framåt. COOLT!

Förre helgen kunde jag inte skriva för Ben och Debbys barnbarn var här. SÖTA! Men det var fullt upp hela helgen! Även min fina faster och kusin ringde. Tycker mycket om er!

Sedan har jag fått min kör dress! Och vi har beställt kappa och hat till graduation. SPÄNNADE! Fick en ”tassel” extra på köpet för att jag var svensk :D

Men det roliga är inte slut än! Imorgon är det amerikansk fotboll match och det ska bli ett stort party!

Det var nog allt men det var väl nåt att hänga i julgran.

Saknar er alla speciellt nu när det börjar bli kallt! 

Skypar med fvorit Mandiz. Kl var 4 på morgonen för mig och hon hade precis vaknat kl 11 hemma. Konstigt :P
 
Barnbarn och min andra familj!
 
Matthew Goedeken! Min trogna kamrat här i Amerikat. Vi hänger mycket med han.
My name is Bond......KörJames Bond. Solbränd efter matchen idag och har inte lagt upp byxorna än.
ser ut lite som en trollkar. Jag gillar det!
I love my tassels!

Dag 64: En dag i mitt liv

Kategori: Allmänt

Klockan är fyra över tolv och dom flesta där hemma på väg att vakna och gå till skolan eller jobbet. Själv är jag trött och sliten och vill mest av allt sova i min otroligt sköna och varma säng.

Jag bestämde mig för att skriva idag för det har varit en ovanligt ovanlig vanlig dag! I skolan händer det inte mycket det känns som en sådan där film med Jim Carrey när man upplever samma dag om och om ingen. Jag kanske är uppe så sent för jag är rädd att det kommer vara samma dag som idag imorgon. Men denna dag var en sådan dag som gör att du är säker att ditt liv går framåt.

Vi slutade skolan klockan 12 för vi hade en borta match. Det är bra för då får du äta lunch när ingen annan gör det. Och då finns det mycket bättre mat än om jag skulle äta sista lunchen som jag gör vanligtvis. Mer hamburgare och fler sorters pizza. Haha nej…men typ.  Halvägs till matchen väcks jag av ett telefonsamtal från SWEDEN. Det är pappa och vi pratar lite och det var trevligt. Roligt när jag försöker att förklara nyvaket att jag precis har vaknat på en buss på väg till en match på svenska. Jag är ledsen pappsen.

Men sedan kommer vi till matchen och där möter vi Sara Trappolini från Italien. Hon var en utbytesstudent som vi mötte på lägret. Det var super kul. Trevlig och rolig tjej. Det var kul för Luca fick prata sitt hemspråk lite.

Sedan spelar vi och vinner med 3-0! Jippi. Deras JV lag var dåliga och vi spela det mesta av matchen på deras planhalva. Varsity förlorade dok med 1-4.

Det börjar även bli lite kallt nu är det 53oF om man får säga att det är kallt, för hemma är det väl 10-14 och regn eller?

När jag kom hem så väntar ett brev. SPÄNNANDE. Jag kan inte beskriva hur glad jag blir av brev. Höra vad ni känner och höra vad ni gör. Jag älskar dig syster. Kämpa på med jobb i regn. Jag kan inte vänta på att få gå ut på krogen med dig och ta en öl eller två…eller 13 och dansa stjärten av mig. Längtar även efter att få krypa ner under en filt med familjen, höra regnet smattra mot fönsterblecket, tända ljus och se på en mysig kärleks rulle. Här är så stassigt och hektiskt hela tiden. Längtan är oändlig!

Så nu är klockan Halv ett och det börjat bli dags att ta en dusch sätta på mig farsans kalsonger borsta buligarna och krypa till bingen. Kanske drömmer lite om er när jag somnar. Hoppas!

Kärlek från er vän, kompis, son, bekant eller groda Emil Cavehead.

Dag 58: Alla bilder måste upp!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 

Dag 58: 1-3-6-1 Medeltid!!

Kategori: Allmänt

Dag 58: 1-3-6-1 Medeltid!!

Kategori: Allmänt

 

Hej igen! Det var ett tag sedan jag vet! Men jag tänker inte vara som någon töntig blogg brutta och be om ursäkt för att jag inte har skrivit på två veckor.  Ni får helt enkelt leva med att jag har ett liv. Jag är inte död för er som trodde det J Jaja med det sagt kanske jag ska börja skriva om vad som har händer och fötter här i Amerikat!

Förra helgen så åt jag inte på 30 timmar. Ni kanske undrar varför. Jo i vissa fattiga länder så finns det barn som inte äter på mer än 30 timmar! Ha! Nu lärde jag er allt något va! 400 barn dör varje kvart i världen av svält. Det var med youth group vi hade detta evenemang, som slutade med en stor middag. GÖTT! Jag kände inte att jag lärde mig något av den helgen men jag lärde känna dom nya och dom gamla utbytesstudenterna lite mer! Vi hängde nämligen i kyrkan heöa helgen och sov där!  

Sedan har det inte hänt så mycket tills igår då jag åkte till Renaissance Festival! Det var som medaltidsvekan på gotland! Klockan halv 5 igår gick jag upp för att åka med en buss i 7 timmar till Kansas City och där gick in på ett stort område med drakar, prinsessor, kungar, drattningar, prinsar, sjörövare, sjöjungfrur, magiker, älvor, eldslukare, tama falkar, jonglörer och allt möjligt roligt. Det var super kul. Faktiskt den roligaste dan jag haft hitintills. Älskar hur personerna aldrig går ut ur sin karaktär. Tjuvlyssnade på en konversation mellan en pirat och en herre med röda ögon och en troll stav. Piraten berättade om hur han växte upp i skogen och träffade några vänner där som dom rövade med i några år tills han senare gick ut till sjös!

Jag köpte två t-shirts och ett svärd till Philipp! Svärdet representerar våra strider! Hahaha! Nej.

Men nu när ni vet att jag lever och frodas, så säger jag hej då och ha det bäst!

Tycker om er!