Dodge City Adventurers!

Detta är min blogg om mitt år i USA, Kansas, Dodge City.

Dag 44: Livet....(djupt)

Kategori: AllmäntOk! Denna vecka har det som vanligt hänt en massa grejor och som vanligt ska jag försöka att komma ihåg allt! Men jag tror inte jag kan klara av att berätta allt i ordning. Så sätt er till rätta och njut för här kommer Emils sjätte vecka i The United States of America.

Nya och gamla utbytesstudenter!
Jag tror det var i måndags som vi välkomnade den sista utbytesstudenten till Dodge City. Hans namn är Florian och kommer ifrån Tysklad. Jag har inte pratat med honom så mycket för att han är ganska blyg. Men jag lovar att han säkert är en trevlig prick. Jag har även lärt känna den brasilianska surfaren bättre och Rafael värkar vara en super kön kille och han har världens bästa skratt.  Annas så kommer jag även super bra överens med Luca och Jakob som båda är super vänner.

Men häromdagen så gick det upp för mig att om några månader kommer Luca åka hem till Italien och Jakob till Slovakien och jag kommer kanske aldrig mer träffa dom! Det gjorde mig ledsen! Mycket ledsen! Aldrig träffa Ben och Debby mer!!!!! WÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHHHHH!......snyft

Skola
Jaja, life goes on! Får helt enkelt leva I nuet! Jag har gjort kart min kartong fisk och min lerpenhållare. Jag är mycket nöjd! NOT.På tyngdlyftarlektionen så hade vi en gest! Det var en man som var expert på frisbeegolf! Han lärde oss allt om frisbeegolf! Jag lärde mig 6 olika kast, hur man ska kasta i vind, 5 små trix och mycket mer. Jag tror dok inte det är sporten för mig. Men en super bra sport att spela med familjen eller med flickvännen. I världmästerskapen i frisbeegolf (det existerar) så är åldrarna mellan 13 till 70! Kolla, nu lärde jag er något.

I kören så har det inte hänt så mycket vi jobbar på med sångerna men ska nu skaffa en Kavajdress att uppträda i. Kommer bilder så snart jag har fått den. Men ska gå och ta mått på tisdag!

I engelska har vi börjat läsa ”The scarlet letter” och den är väldigt svår att läsa på engelska men den är ganska spännande och bra men svår! Får se om jag klarar av skolan har ju fotboll varje dag och matcher varannan.

Ja, skolan är kul! (bra sammanfattat där)

Fotboll
Jag spelar nu ib-laget som heter JV (junior varsity). Vi får se vad som händer i fortsättningen för i varsity så blir folk kickade hit och dit p.g.a dåliga betyg, sena ankomster och dåligt uppförande. Men jag gillar JV mer för att vi vinner! Nej skoja. Jag gillar dom mer för……hm……..för vi vinner.

Det är ett mycket härligare gäng och det är inte sådan stor press på oss. Jag får vara ute på plan och spela mycket mer. Ni som känner mig vet att jag spelar för att ha kul och inte för att vinna. Men som ni också alla vet så har man bara kul när man vinner!

Resultat
Första matchen                          Vann
Andra matchen                           Vann
Tredje matchen                          Vann
Fjärdematchen                           Vann

Football
I fredags var det ”GAME DAY” detta innebär att vår skolas fotbollslag spelar hemmamatch och alla är där och kollar, skriker, hejar, snackar, äter, har trevligt och umgås. Det är superkul och jag träffar alltid nya människor där!

Dom har tröj kanoner som sjuterut tröjor i publiken och dom kastar ut tröjor och små bollar med Red Demon loggan på! Jag har fångat både en boll och en t-shirt! Jag är så nöjd.

Jakob ville veta hur man sa ”show your boobs” på svenska. Så jag lärde honom det.  Så nu skriker han det till alla cheerleaders vid matchen. När han står och skriker detta så frågar någon vad det betyder och han svarar att det betyder ”Go Red Demons”. Så det slutar med att hälften av alla i publiken står och skriker för fullhals ”VISA PATTARNA”.

http://www.youtube.com/watch?v=-_7NQDx24-U

Stroblihgt dodgeball
Efter detta……jag försöker hitta ord som kan beskriva det….men misslyckas. Så går vi och spelar Stroblihgt dodgeball som är just vad det heter. Dodge ball i sroblight. Det är roligt men lite farligt. Hade rickigt kul!

Brev
Sedan har jag fått två brev! ÅÅÅÅ det var så fint. Jag öppnar brevet och fylls av en doft av minnen och detta följs av en fantastisk läsning! Längtan är obeskrivlig!

Det andra är ett vykort från farmor och farfar. Älskar er så mycket. Ha det underbart på er resa, kom hem helskinnade och grattis farfar. Stevie Wonder – Happy Birthday

Känslor
Nej, inga känslor.  Tråkigt!

Dag 36: Helan går!

Kategori: Allmänt

Hello Bitcheeezzz!

Idag vaknade jag klockan och åt frunch! Jag åt en härlig, nyttig wok. Det var utsökt!

Men tro det eller ej så skriver jag inte idag för att meddela vad jag åt till lunckost! Jag skriver för att igår så satt jag uppe hela natten och läste bloggar från andra utbytes studenter. Och jag är besviken på alla tjejer som skriver bloggar! Dom skriver bara om vad dom gör i korta meningar sedan klagar dom över något och sedan lägger dom upp en bild på vad dom hade på sig! Men det värsta av allt så slänger dom in engelska uttryck som ”what ever”, ”but still” och ”sooooo amazing”. Förlåt men jag klarar inte av det! Men när precis skulle ge upp hoppet så går jag in på Jesper Arias blogg och jag läste och skrattade och sedan skrattade jag högt ingen! Så jag tycker ni ska läsa den! http://usairas.blogg.se/  

Men nu ska jag göra alla mina läxor som jag inte gjorde igår eller så gör jag som Jesper. Wingar igenom alla prov!

Jag skypade med pappa idag. Dom hade kräftskiva hemma och alla var där och dom sjöng Helan Går till mig och jag fick en varm känsla i magen! Tycker ni är fina människor!

Vi har även börjat sjunga på en ny låt i kören den är super svår! Men det ska nog gå bra :) Jean Belmont-Ford – If Music Be the Food of Love

Skicka gärna en eller två kräftor till mig :D

Dag 35: Världen, här kommer jag!

Kategori: Allmänt

Jaha nu är det fredag och jag kan pusta ut! Nej jag har läxor att göra :)  men jag vet att jag tycker det är kul när jag väl börjat.

Jag väger nu 68 jag har gått upp mer än 5 kg på en månad! Men jag kan lugna er det syns inte. Muskler väger mer än fett. Haha, det är lite sjukt.

Men jag skriver inte i dag för att berätta för er hur mycket jag har gått upp i vikt utan jag skriver idag igen för att meddela att min blogg kommer att bli känd över hela Sverige! Om inte hela VÄRLDEN! För STS mailade mig och fråga om det var ok att dom la upp bloggen på deras hemsida och jag sa ja!
http://www.sts-education.com/sweden/hs/start/sts-pa-facebook/  Ska själklart läsa dom andras bloggar.

Så nu måste jag börja skriva om mina känslor i engelska citat om mitt misslyckade liv. Neeej. Nej, jag ska visa världen vilken toppen kille jag är :)

Pratade med en av mina tusentals fans på skype! Men jag måste sluta med det för det gör att jag saknar er mer då!

Hej då alla miljontals beundrare! Jag åter kommer så snart jag kan! Nu kan jag inte skriva puss längre för jag vill inte pussa alla mina trilljontals fans. Fatta vad mycke sjukdomar som skulle spridas!

Dag 34: Allt är uppochner!

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit på vift i mer än en månad och livet bara flyyyyyyter på. Jag börjar märka att min engelska börjar flyta på och jag känner mig inte längre lika begränsad som förut och kan visa vem jag egentligen är för folk. Men jag vet inte om det är bra eller dåligt ;)

Vi vann en fotbolls match till men jag spela inte. Men det är alltid kul att vinna. Träningarna bara fortsätter och fortsätter.  Men jag har kul.

Idag har vi inte haft fotbollsträning och vi märkte hur mycket tid vi har då……men va tusan ska man hitta på om man inte vill sitta vid datorn eller kolla tv?  Så vi gick ut och spela fotboll.  :D  Vi spela men några 28 åriga mexikanare (Det är bara mexikanare som spelar fotboll här). Dom var trevliga och vi kommer nog spela med dom igen nån gång. Hoppas.

 Sedan har jag maxat på tyngdlyftningen. Jag bänkar 125 Ibs (56.7 Kg) 4 lyft. Samma tyngd tar jag också upp på mina axlar 2 gånger. Det var kul men hoppas jag kan göra mer i slutet av den här terminen (höll på att skriva semester).

På söndag ska vi tvätta bilar med kören och vi har redan gjort fundraising men jag sålde bara till två, Debby och Stephan. Men jag ska jobba extra hårt på biltvätten. Men jag vet inte hur man gör! Men det kommer nog ordna sig.

Jag måste bara meddela er om att jag är mycket intresserad av vad som händer hemma och jag älskar att läsa om det. Så alla (ni vet vilka ni är) sluta avsluta alla era kommentarer och mail med ”Jag vet inte varför jag berättar det här. Du är ändå inte intresserad .” Jag vet varför ;För ni vet att jag är intresserad :D

Igår var jag och hälsade på Stephans youth group. Dom hade ett lite bättre band, men fortfarande dåligt. Men det är så kul för alla sjunger med och springer omkring och har trevligt tillsammans, så det spelar ingen roll att att trummorna tappar takten och att sångaren falska stämma inte hörs.

Men sedan kollade dom på en jätte läskig propaganda film om Jesus och gud. Det var en femminuters lång film med blixtrande frekvenser av en blå hjärna som pullserade information från öronen till hjärnan och sedan 0.01 sekunds bilder med Jusus på korset. Allt detta medans en djup röst predikade om gud och Jesus. Varje gång han sa ett viktigt ord dök ordet upp med stora bokstäver och sedan försvann det. Läskigt!

Men efter denna härska upplevelse så lyssnade vi på en trevlig gammal man som pratade om att alla är bra på något och att man bara måste finna sin sak och sin mening i livet. Det är ju sant och trevligt. Men vetifan om gud har så mycket med det att göra ;) Nej, skäm åsido så tror jag religion är viktigt och att det gör mycket gått men jag har svårt att relatera till att som dom säger i kyrkan. Men jag antar att jag inte är tillräkligt klok eller nåt?

Men sedan gick vi ut och dom skulle visa mig lite parkour. Dom gjorde sina låga framåt och bakåt volter och vissna bakåthandvolter. Sedan visade mig hur man rullar över sin axel på marken. Jag säger ”jag kan väl pröva” Jag hoppar upp 3 meter upp i luften dyker mot marken och i sista sekund så gör jag en rullning och sedan kommer jag upp, springer och landar en HÖÖÖÖÖG framåt volt och sedan går jag iväg med en lurig min……på händer.

En brasilianare har landat i Dodge! Han heter Rafael och är surfare och super cool! Vi är vänner! Känner mig speciell i hans tillvaro. Hihi

Men som ni märker är mitt liv så kostigt och uppochner vänt att jag inte tycker något är kostigt. För mig så är detta vardag. Lär mig nya saker hela tiden! Det är kul! Det går ingen nöd på mig!

Älskar er alla lika mycket som förut om inte mer. Jag är lite orolig för min hemlängtan växer men det ska nog ordna sig, jag har ju gitarren.  Nu ska jag sova för i morgon är det………

fredag, fredag
Måste dansa på fredag
Allihopa ser fram emot helgen, helgen
Fredag, fredag, dansa på fredag
Allihopa ser fram emot helgen

Fan, detta skulle kunna bli en hitlåt!